Суд ухвалив зупинити виробництво на сумнозвісному заводі

Суд ухвалив зупинити виробництво на сумнозвісному заводі "Фанплит"

Укрінформ
Окружний суд Києва ухвалив рішення про зупинення виробництва деревоволокнистої плити (ДВП) підприємством "Фанплит" до усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби міста Києва.

"22 серпня Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Головного управління та вирішив повністю зупинити виробництво (виготовлення) Приватним акціонерним товариством «Фанери і плити» деревоволокнистої плити до усунення порушень вимог санітарного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позов був підготовлений Головним управлінням разом із Громадською організацією «Мешканці Комфорт Тауну» та Громадською організацією «Стоп корупції».

За даними міського управління Держпродспоживслужби, з 2016 року на його адресу надходять численні звернення від Дарницького та Дніпровського районів щодо негативного впливу на стан здоров'я та небезпечні умови проживання у зв'язку з діяльністю ПрАТ «Фанплит». Зокрема, за 2017 рік та за поточний період 2018 року розглянуто більше 80 звернень мешканців. Отримано та розглянуто 1 звернення народного депутата України та 5 - від депутата Київради.

Головне управління провело позапланову перевірку ПрАТ «Фанплит», за результатами якої на адресу адміністрації підприємства направило розпорядження про усунення виявлених порушень.

У 2017 році Київський міський лабораторний центр МОЗ провів лабораторні дослідження шумового навантаження та впливу викидів ПрАТ «Фанплит» на мешканців Дніпровського району. Було встановлено, що рівні звуку в квартирах по вул. Регенераторній, 4 перевищували допустимі значення на 2-12 дБА для денного часу (джерелом шуму визначено ПрАТ «Фанплит»).

Читайте також: Кличко: Завод "Фанплит" повинен дотримуватись норм шуму та екологічної безпеки

За результатами лабораторних досліджень, проведених 29 квітня 2018 р. на території житлового комплексу «Комфорт Таун» та на межі санітарно-захисної зони підприємства встановлено, що концентрація азоту діоксиду перевищує гранично допустиму (0,2 мг/м3) у 2,3–5,3 раза, фенолу (0,01 мг/м3) – в 1,4–1,6 раза, формальдегіду (0,035 мг/м3) – в 2,1–2,5 раза.

Приватне акціонерне товариство «Фанери та плити» (ПрАТ «Фанплит») займається фанерним виробництвом, виробництвом деревоволокнистих плит (ДВП, MDF) та виготовленням меблів.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко наголосив, що підприємство «Фанплит» має працювати цивілізовано і безпечно для людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-