На Софійській площі

На Софійській площі "помили" Богдана Хмельницького з конем

Фото, відео
Укрінформ
У Києві під час соціальної акції Clean Day помили пам'ятник гетьману Богдану Хмельницькому на Софійській площі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, акція відбулася з ініціативи однієї з сервісних компаній та за підтримки Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації.

"Акція приурочена, з одного боку, до 27-ї річниці Незалежності нашої держави, а з іншого боку, це така соціально відповідальна акція бізнесу", - розповів голова Шевченківської райдержадміністрації Києва Олег Гаряга.

За його словами, соціальна акція з сервісною компанією проводиться вже вчетверте, і це гарний приклад партнерства влади і соціально відповідального бізнесу.

Як зазначають ініціатори, процес миття пам'ятника передбачає використання виключно чистої води, яка подається через апарат високого тиску.

Миття пам'ятника Богдану Хмельницькому / Фото: Юлія Овсянникова, Укрінформ

"Це дасть змогу, в першу чергу, не нашкодити ані самому пам'ятнику, ані зеленим насадженням - плющу, який заплів курган, і одночасно за допомогою високого тиску "вибити" весь бруд, який зараз в'ївся в найменші шпариночки", - розповіла журналістам маркетолог сервісної компанії Людмила Малих.

Читайте також: У Києві відбудеться "Забіг у вишиванках"

Вона також нагадала, що у Шевченківському районі раніше вже помили пам'ятники Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, Миколі Лисенку та княгині Ользі.

Співробітники сервісної компанії разом із працівниками Шевченківської райдержадміністрації провели флешмоб #Моя Слава Україні до Дня Незалежності, випустивши в небо повітряні кульки жовтого та блакитного кольорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-