У Києві розробляють проекти заміни дощової каналізації

У Києві розробляють проекти заміни дощової каналізації

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко обіцяє здійснити реконструкцію системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях.

Про це він сказав, коментуючи підтоплення у столиці у зв'язку із сильною зливою 16 серпня, повідомляється на сайті мера.

«Навіть старожили нашого міста кажуть, що не пам‘ятають такої зливи. Гарантії, що стихія не повториться, - немає. Тому наше завдання - якомога оперативніше реагувати і швидко ліквідовувати наслідки таких природних явищ. Під час негоди у місті було повалено понад 200 дерев, 6 стовпів ліній електропередач. На вулиці Хрещатик дощова каналізація просто не впоралася з такою аномальною кількістю опадів», - відзначив Кличко.

За його словами, міська влада робить висновки з цієї ситуації. Сьогодні розробляють нові проекти для заміни дощової каналізації на тих вулицях, де виникли проблеми, наголосив мер.

Читайте також: У Кличка пояснили, чому затопило Хрещатик

«Ми вивчаємо ті місця, де були підтоплення, аби поставити там більш потужні насоси. Здійснимо реконструкцію системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Там, де робимо капітальний ремонт доріг, ми ставимо нову систему. Але не будемо забувати, що у місті Київ 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації, більшу частину яких не ремонтували та не оновлювали десятиліттями», - підкреслив Кличко.

Він також подякував працівникам комунальних служб, які оперативно навели лад у місті після потужної зливи. Працювали вони з ночі, щоб вранці місто приступило до звичного життя. На переконання Кличка, з наслідками негоди комунальні служби столиці впоралися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-