На Співочому полі відкрили квітковий парк українських міфів

На Співочому полі відкрили квітковий парк українських міфів

Фото, відео
Укрінформ
На Співочому полі у Києві 17 серпня відкрилася щорічна виставка квітів, приурочена до Дня Незалежності. Цього разу вона називається «Чарівний український міф».

Про це повідомляє комунальне об'єднання «Київзеленбуд».

За словами начальника управління екології та природних ресурсів КМДА Андрія Мальованого, тут представлені 10 композицій від кожного з комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень столиці. Обираючи тему, дизайнери спиралися на дослідження науковців, розвідки етнографів і фольклористів, народні казки, легенди, заклинання, звичаї, обряди, пісні.

«На Співочому полі можна зустріти Вогняного Змія, Повітрулю, Русалку, Мавку, Духа Жнив та райського птаха Гамаюна, завітати в Лісове царство, до Володаря водних глибин, познайомитися із Духом Весни і Літа», - уточнюють у комунальному об'єднанні.

Виставка розташована на території площею майже 1500 кв. м. Цього року комунальники Києва висадили більше 200 тисяч квітів, вирощених у власних парниках, а також злакові трави і кущі. Крім того, для оформлення використані також об'ємні конструкції, мармурова крихта, дерево, солома, елементи з фанери та металу.

Виставка квітів "Чарівний український міф" на столичному Співочому полі/ Фото Юлії Овсяннікової

Оскільки виставка традиційно діє на території головного event-парку Києва, то на відвідувачів чекає багато сюрпризів. «Цьогоріч ми пропонуємо відвідувачам не просто насолодитися квітковими композиціями, зробивши сотні яскравих фото біля них, ми також підготували дещо нове для гостей. Гості зможуть поринути у світ казок та легенд у віар-кімнатах, а квести, спеціально розроблені до свят, проведуть гостей міфологічними стежками та ознайомлять з усіма загадками Праукраїни. На полі також працюватимуть лялькові театри та сферичне кіно з тематичними фільмами», - пояснив керівник компанії-оператора Співочого поля - Grand Event Денис Погорєлко.

Виставка «Чарівний український міф» триватиме до 16 вересня та працюватиме щодня з 9:00 до 21:00.

Вартість квитків для дорослих становить 50 грн, а для дітей - 25 грн. При цьому для дітей до 7 років, пенсіонерів, учасників АТО, інвалідів І та ІІ групи та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вхід безкоштовний.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-