Киянам радять не паркувати авто під деревами

Киянам радять не паркувати авто під деревами

Укрінформ
Синоптик Наталка Діденко порадила киянам упродовж трьох днів не тільки брати з собою парасольки при виході з дому, а й не паркувати автомобілі під деревами, щоб убезпечити машини від пошкодження зламаними гілками дерев.

Про це вона сказала в коментарі Укрінформу.

"Щодо погоди, то до кінця тижня, до Спаса, упродовж 17, 18 та 19 серпня ймовірність локальних короткочасних дощів з грозою залишається. Тому раджу киянам, окрім як носити з собою парасольку, уважно стежити за тим, де паркуєте автомобілі. Адже дерево може бути насичене вологою. Тобто навіть від абсолютно помірного дощу можуть відвалюватися гілки", - сказала Діденко.

Також вона пояснила вислів "найпотужніша атмосферна пляма", який використала при описі погодних умов при нещодавній зливі у Києві 16 серпня.

Читайте також: Експерт пояснив, чому вчасно не попередили Київ про руйнівну зливу

"Я написала "найпотужніша атмосферна пляма із можливих "сіла" якраз на Київ о третій годині ночі". Мала на увазі, що цей осередок атмосферної нестійкості уздовж атмосферного фронту - зі зливами та грозами, який добре видно на фото з космосу, був найяскравішим та, ймовірно, найактивнішим. Його видно на фото саме над Києвом та навколишніми районами. Що стосується унікальності нічної негоди, то можу сказати, що Київ накрила короткочасна сильна злива, яка характерна для теплого періоду року - з травня по серпень", - сказала Діденко.

Вона зазначила, що це її стиль викладення погодних прогнозів, і ті, хто не сприймає таку подачу, завжди можуть звернутися до традиційних прогнозів, які роблять спеціальні професійні структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-