У Києві посадовець міграційної служби

У Києві посадовець міграційної служби "торгував" паспортами

Укрінформ
У Києві затримано посадовця Державної міграційної служби і директора турфірми, які за 260 тис. грн. виготовили пакет підроблених документів для незаконного переправлення людини через державний кордон.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"У ході спільної спецоперації столичної прокуратури, ГУ СБ України у м. Києві та Київській області та УСБУ України у Львівській області затримано посадову особу Солом’янського ДМС у м. Києві, співвласницю туристичної фірми, а також посередника, які організували схему незаконного переправлення особи через державний кордон України з використанням підроблених документів", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, під час слідства задокументовано одержання директором туристичної фірми 4300 євро за виготовлення на замовлення особи паспорта громадянина Чехії для виїзду за кордон, чеської ID-картки та чеського посвідчення водія.

Надалі директор турфірми за 18 тисяч доларів погодилася організувати виготовлення цій же особі підробленого пакету документів – паспорта громадянина України, довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру посвідчення водія, паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За даними правоохоронців, жінка отримала аванс у розмірі 260 тисяч гривень.

Читайте також: Закордонні паспорти цьогоріч оформили понад 3 мільйони українців

"У свою чергу посадова особа Солом’янського ДМС у м. Києві, яка теж входила у злочинну групу, за грошову винагороду погодилась виготовити замовнику підроблений паспорт громадянина України, і на підставі вказаного підробленого документу прийняла його анкету для виготовлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон", - наголосили у прокуратурі.

Зазначається, посадовця Солом'янського ДМС у м. Києві та її спільників було затримано 16 серпня після передачі особі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Учасникам злочинної схеми готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України), а також клопотання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання на строк до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-