У КМДА розповіли, як столичні служби подолали наслідки стихії

У КМДА розповіли, як столичні служби подолали наслідки стихії

Укрінформ
У Києві внаслідок негоди повалено понад 200 дерев, пошкоджено покрівлі та фасади 5 будинків.

Про це під час брифінгу щодо подолання наслідків нічної негоди у столиці поінформував заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє  офіційний портал Києва.

"Найбільше постраждали Печерський, Шевченківський, Дніпровський і частина Деснянського району, а саме Лісовий масив. Всього повалено більше 200 дерев, повалено 5 опор електропередач, маємо пошкодження покрівель та фасадів будинків, це 5 будинків", - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що найбільше пошкоджена будівля колишнього гастроному на розі Хрещатика та Богдана Хмельницького.

Крім цього, за його словами, з ночі було залучено 50 працівників спецпідрозділів ДСНС. Над ліквідацією наслідків працюють майже тисяча комунальників і 50 одиниць спеціальної техніки.

Також Пантелеєв повідомив, що рух транспорту на вулиці Глибочицькій та Борщагівській відновлено. "Станом на 10 год рух відновлено, трамваї працюють і проблем з пересуванням громадського транспорту немає", - сказав він.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, внаслідок нічної негоди ніхто з жителів не постраждав.

"За нашою інформацією ніхто не звернувся за медичною допомогою внаслідок негоди", - сказав Ткачук.

Також він повідомив, що на бульварі Верховної Ради бетонний стовп впав на "Таврію" і розрубав її навпіл.

Читайте також: У Кличка пояснили, чому затопило Хрещатик

Петро Пантелеєв також зауважив, що є низка проблем, що повторюються і над якими необхідно якісно попрацювати.

«У першу чергу, я говорю про територію біля станції метро «Дорогожичі», на вулиці Олени Теліги. При тому, що працювала система дренажних насосів, її потужності не вистачило, щоб забрати увесь потік води при таких аномальних грозах. Тому зараз працює група інженерів, щоб визначити яке технічне рішення дозволить уникнути проблеми в подальшому. Такі ж висновки ми зробимо щодо кожного об’єкту, де фіксуються подібні проблеми», – зазначив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв підкреслив, що завдяки наявності у столичних підрозділів рятувальних служб відповідної техніки та кваліфікованих спеціалістів, Київ сьогодні попри складнощі готовий оперативно реагувати на надзвичайні ситуації навіть такого масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-