У Києві закрили 25 кіосків з шаурмою

У Києві закрили 25 кіосків з шаурмою

Укрінформ
Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, з метою недопущення виникнення гострих кишкових інфекцій призупинено роботу 25 точок продажу шаурми.

Про це ідеться на сайті Держпродспоживслужби в м. Києві.

"Спалах локалізований, роботу постачальників та реалізаторів готової продукції припинено. Нових випадків не зареєстровано", - зазначається у повідомленні.

За результатами проведеного обстеження на об'єктах виявлено ряд порушень вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, у зв'язку з чим відкрите кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 325 Кримінального кодексу України. Також видано Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів цеху по виготовленню м’ясних виробів та складено Протокол на суму шести неоподаткованих мінімумів.

Точки продажу шаурми, яка спричинила масове отруєння людей – демонтовані.

З метою недопущення гострих інфекційних захворювань серед населення Держпродспоживслужбою м. Києва спільно з Департаментом міського благоустрою КМДА, Національною поліцією та Державною службою праці продовжуються комісійні обстеження місць торгівлі вуличною їжею.

Загалом Держпродспоживслужбою м. Києва обстежено  - 59 об'єктів, відкрито кримінальне провадження, призупинено роботу 25 об'єктів спільно з Національною поліцією, видано Приписи про усунення порушень.

Читайте також: Кількість постраждалих від отруєння шаурмою в Києві зросла до 93

За поданням Держпродспоживслужби м. Києва Департаментом міського благоустрою КМДА демонтовано 20 незаконних об'єктів, де виготовляли та продавали шаурму без дозвільної документації.

Як повідомляв Укрінформ, із 30 липня до Держпродспоживслужби почали надходити повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції після споживання шаурми, що продавалася в кількох торгових точках в різних районах столиці.

Станом на 6 серпня кількість випадків захворювання збільшилася до 93.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-