Для столичних школярів хочуть провести тренінги з безпеки

Для столичних школярів хочуть провести тренінги з безпеки

Укрінформ
ГО «Безпечний світ» виступив з ініціативою проведення в школах Києва тренінгів з безпеки дітей.

Про це на брифінгу сказала співзасновниця ГО «Безпечний світ» Олександра Падучак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ГО «Безпечний світ» виступила з ініціативою проведення тренінгів з дитячої безпеки в загальноосвітніх навчальних закладах, зокрема в школах. На сьогодні у нас багато свободи для наших дітей, але разом з цією свободою крокує і багато небезпек. Ми багато чуємо про викрадення дітей, булінг, про інтернет-небезпеки, групи смерті тощо. Наша мета - здобуття дітьми навичок поводження в небезпечних ситуаціях, щоб вони знайшли місце в рамках НУШ і були доступні для кожної дитини", - сказала Олександра Падучак. 

Вона зазначила, що за півроку в Києві громадська організація провела понад 30 тренінгів на різну тематику щодо безпеки як на приватних майданчиках, так і в загальноосвітніх школах. Також було підготовлено близько 60 тренерів з дитячої безпеки. Наразі на 2019 рік є домовленість зі школами центральних районів столиці про проведення 40 тренінгів у 2019 році.

«Ми подали проект в Громадський бюджет Києва, для того щоб вони знайшли закріплення і в школах... І отримали схвальний експертний висновок в районних управліннях освіти, знайшли підтримку в школах. Також матеріали тренінгів були схвалені та рекомендовані до впровадження у навчальному процесі Інститутом психології ім. Костюка», - сказала Падучак. 

За її словами, тренінги можуть проводитися як виключно для учнів, так і разом з батьками, щоб вони могли бачити як дитина реагує на ту чи іншу ситуацію і зрозуміти, яка поведінка потребує коригування, над якими проблемами потрібно працювати. Також тренінги з безпеки можуть проводитися для вчителів, шкільних психологів та окремо з батьками.

Так, за словами співзасновниці ГО, вже розроблено і проводяться сім тренінгових програм: пожежна безпека; поводження з незнайомцями; протидія та профілактика булінгу в школах; особисті кордони дитини; тренінг з інтернет-безпеки; я і мій простір (права дитини та запобігання насильству); медіація (вирішення конфліктів). 

Окрім того, вона зауважила, що кожен тренінг проводиться як з теоретичними, так і з практичними елементами. Також учасникам можуть давати домашні завдання на кшталт поговорити з батьками про те, що таке булінг. Для різної тематики та вікової групи може бути різна тривалість тренінгу.

Читайте також: В Україні з булінгом стикаються близько 70% дітей

У Києві проект називається «Проведення тренінгів з дитячої безпеки в загальноосвітніх навчальних закладах», у Харкові та Дніпрі - «Харків - безпечний для дітей» та «Дніпро - безпечний для дітей».

Як повідомлялося, за даними МОН у 2017 році в українських школах було зафіксовано більше 100 тисяч звернень школярів до психологів щодо цькування в школі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-