Генетика виживання: у Києві провели відкрите тренування з CrossFit і такмеду

Генетика виживання: у Києві провели відкрите тренування з CrossFit і такмеду

Відео
Укрінформ
У столиці відбулось перше відкрите тренування з CrossFit та тактичної медицини в рамках проекту Genetics of survival.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"У Києві в рамках Ветеранського проекту Genetics of survival ("Генетика виживання") провели перше відкрите тренування, що поєднує в собі CrossFit та тактичну медицину. Варто зазначити, що проект стартував місяць тому з лекцій та тренінгів з тактичної медицини, а цієї неділі провів перше відкрите тренування на соціальному кросфіт-майданчику", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОУ, серед учасників діючі військовослужбовці ЗС України - інструктори та курсанти 205 Навчального центру тактичної медицини, ветерани ЗС України, НГУ та підрозділів спеціального призначення. Також долучатись можуть і цивільні.

"Практикум направлений на закріплення базових навичок з надання само/взаємодопомоги в умовах важких фізичних навантажень і призначений для людей, які хочуть перевірити і вдосконалити свою фізичну форму, відточуючи при цьому якісні навички надання допомоги в критичних умовах, а також спробувати щось нове для себе", - додали в Мноборони.

Читайте також: Полторак перевірив готовність до параду на День Незалежності

Тренування включають в себе кросфіт-комплекси з високим ступенем фізичного навантаження та елементами надання допомоги в бойових умовах (біг та евакуація "постраждалих", вправи з канатом та штангою, "марафони" відтискань та вистрибувань), під час відпочинку між комплексами - короткі лекції у форматі стандартизації знань. "Засновник проекту - інструктор з тактичної медицини, консультант Головного військово-медичного управління Микола Андрієвський. Він впевнений, що такі тренування можуть стати пропуском для українського війська на елітні змагання країн НАТО, наприклад, конкурс на здобуття звання "Експерта польової медицини" (Expert field medic).

Слідкувати за подальшими подіями можна на Facebook-сторінці проекту.

Фото, відео: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-