Пішохідну зону Хрещатика планують продовжити до Бессарабки

Пішохідну зону Хрещатика планують продовжити до Бессарабки

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація планує продовжити до Бессарабської площі пішохідну зону Хрещатика.

Про це в ефірі радіо «Київ 98 FM» розповів заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

"Нині реалізується пішохідний Поділ – 2 етапи вже минуло, залишилось ще 4. Наступний проект із пішоходизації планується на Бессарабській площі. Планується розширення пішохідної зони для мешканців та гостей столиці, які рухатимуться із Хрещатика до Бессарабки, шляхом перекриття вулиці, що практично вся наповнена припаркованими авто», – зазначив Рахматуллін.

За його словами, цей проект реалізують у рамках нової стратегії розвитку міста. Вона передбачає, що пішоходи на київських дорогах стануть головними. Друге місце посядуть велосипедисти та громадський транспорт. І останнє – автомобілісти.

Читайте також: У центрі Києва знову побачили комуністичну символіку — знімають кіно про Стуса

"Загалом, Київ був автомобільним містом, але продовження старої стратегії призведе тільки до погіршення транспортної ситуації, яка вже на межі. Відповідно зараз ми завзято розвиваємо пішохідні зони, встановлюємо паркувальні стовпчики, щоб автомобілісти не заїжджали на тротуари», – підкреслив Рахматуллін.

Він також додав, що на пішохідному Подолі планується понижувати рівень бордюрного каменю, так щоб люди з інвалідністю могли спокійно пересуватися містом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-