Київські школярі зможуть безкоштовно навчатись програмуванню

Київські школярі зможуть безкоштовно навчатись програмуванню

Укрінформ
У Києві школярі зможуть безкоштовно навчатись основам програмування.

Про це на прес-конференції зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках ініціативи Kyiv Smart City разом з "Академією кодування" ми запропонували нашим школярам програму, завдяки якій діти зможуть вивчати сучасні технології на курсах кодування. Для старших класів - курси з робототехніки тощо... В планах на наступні два роки - випустити понад 10 тисяч дітей", - повідомив він.

Як зазначив Назаров, пілотний освітній проект вже втілено на базі київської школи №61, де курси з основ кодування є факультативом.

Читайте також: Франція гаджети у школах заборонила. А Україна?

"Наша ідея - з юного віку дітям надавати можливість мислити інноваційно, вивчати інформаційні технології для того, що вони до закінчення школи вже розуміли, де вони будуть працювати, чим вони будуть займатися. На даний час цей курс пройшло вже близько 200 дітей, викладають наші колеги з Академії кодування", - додав представник КМДА.

Як відмітив Назаров, організатори розраховують створити опорні пункти для проведення курсів у більшості київських шкіл впродовж наступних двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-