У дитячій лікарні Києва за турецькі гроші зробили ремонт і купили обладнання

У дитячій лікарні Києва за турецькі гроші зробили ремонт і купили обладнання

Фото
Укрінформ
За кошти Турецького агентства зі співробітництва та координації (TIKA) у приміщеннях Дитячої клінічної лікарні № 8 Шевченківського району Києва зробили ремонт і закупили нове обладнання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відкриття відремонтованих приміщень відбулося у п'ятницю.

"Я дуже щасливий бути присутнім в одній із найстаріших лікарень Києва, яка була заснована у 1910 році. Для нас лікарі є вкрай важливими, оскільки вони працюють з людським життям, здоров'ям, тому ми дуже вас поважаємо. Особливим для нас важливим та вагомим є те, що в цій лікарні обслуговуються дітки з малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-чорнобильці", - наголосив координатор програми ТІКА в Україні Хаджи Байрам Болат.

За його словами, за кошти ТІКА відремонтували приміщення Дитячої клінічної лікарні №8 Шевченківського району м. Києва, соматичне відділення, замінено вікна і двері. Окрім того, зазначив він, за підтримки ТІКА придбано гематологічний та біохімічний аналізатори, необхідні для сучасного лабораторного обстеження дітей.

"Ми сподіваємося, що завдяки тому ремонту, який було проведено, та тому обладнанню, яке було придбано за сприяння ТІКА, всі діти, які тут лікуються, тобто діти з малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-чорнобильці, отримають більш якісні умови для медичного обслуговування", - зазначив Хаджи Байрам Болат.

Читайте також: На Херсонщині дитяча лікарня отримала нове обладнання для реанімації

Він також наголосив, що це не перша допомога, яку ТІКА здійснює для лікарні - у 2014 році за сприяння ТІКА було придбано сучасний ультразвуковий апарат, на якому обстежено тисячі дітей віком від 1 місяця до 18 років.

Як зазначив головний лікар ДКЛ № 8 Володимир Дембіцький, такої позабюджетної підтримки як ТІКА лікарні ніхто ще не надавав.

"Таку підтримку позабюджетну, як надана нам ТІКА, ніхто не надавав. То були суми значно менші. Вони з розумінням поставилися до наших проблем, побачили власними очима і зрозуміли, що потрібна допомога. Разом із тим, хочу нагадати, що це також дуже високо оцінює Київська влада", - зазначив Дембіцький.

Він додав, що влада нині також на лікарню надає суми, "яких ніколи не було навіть близько за всі періоди незалежності України, в тому числі на капітальні ремонти та закупівлю апаратури".

За словами Дембіцького, у лікарні № 8 проліковується в рік трохи більше 3 тисяч діток, нині ж, уточнила заступник головного лікаря з медичної частини Тетяна Стеценкона, на лікуванні перебувають 130.

Загалом вартість допомоги ТІКА на ремонт і закуплення гематологічного та біохімічного аналізаторів становить 1 млн 860 тисяч гривень, зазначив Дембіцький.

Він уточнив, що із цієї суми 760 тисяч гривень складає вартість двох аналізаторів, а решту - витрати на ремонтні роботи, включаючи заміну 62 вікон та 26 дверей.

"Це не враховуючи ультразвуковий апарат, який ТІКА закупили для лікарні у 2014 році, що коштує 42 тисячі доларів США. Для нас було нереально отримати такий апарат", - уточнив Дембіцький.

В Україні ТІКА працює з 1997 року та реалізує проекти в різних сферах - як-от освіта, соціальна інфраструктура, захист культурної спадщини, розвиток інституційних спроможностей тощо. За цей час реалізовано понад 500 проектів, 40 з яких стосуються сфери охорони здоров'я.

У дитячій лікарні Києва за кошти ТІКА зробили ремонт і закупили нове обладнання / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

Як наголосив Хаджи Байрам Болат, сума допомоги ТІКА Україні у 2017 році склала 2,5 млн доларів.

Як відомо, Дитяча клінічна лікарня №8 Шевченківського району м. Києва була заснована в 1910 році на кошті мецената Терещенка, а в 1953 році перепрофільована в Дитячу клінічну лікарню. З 1975 року лікарня функціонує з плановою потужністю на 120 ліжок. Щорічно в лікарні надається медична допомога понад трьом тисячам дітей Шевченківського, Голосіївського, Оболонського районів міста Києва, серед яких багато дітей-інвалідів, сиріт та дітей з малозабезпечених сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-