Віряни УПЦ МП провели молебень на Володимирській гірці

Віряни УПЦ МП провели молебень на Володимирській гірці

Фото, відео
Укрінформ
Українська православна церква Московського патріархату проводить у Києві заходи до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на Володимирській гірці біля пам'ятника князю Володимиру Великому провели молебень, який проводить предстоятель УПЦ МП Онуфрій.

На Володимирській гірці зібралися тисячі людей. Попередньо правоохоронці всіх перевірили  через фільтраційні пункти пропуску на  предмет заборонених речей.

Віряни УПЦ МП провели молебень на Володимирській гірці / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Журналістів пропускали до місця молебну за списками.

Заходи безпеки у центрі міста посилено додатковими нарядами поліції та Національної гвардії, працюють кінологи, поліція діалогу, рятувальники. Рух транспорту по маршруту хресного ходу, який відбудеться після молебну, заборонено.

Правоохоронці не пропустили з Майдану Незалежності кількох осіб з символікою "Церкви Великої качки", які висловлювали протест проти проведення ходи Московським патріархатом. Загалом ситуація спокійна, без провокацій.

Кордон з правоохоронців стоїть на Майдані Незалежності біля Будинку профспілок, людей перевіряють на безпеку.

Раніше в УПЦ МП повідомили, що на святкуваннях будуть представники 12 помісних церков: Константинопольської, Олександрійської, Єрусалимської, Грузинської, Сербської, Румунської, Болгарської, Кіпрської, Албанської, Польської, Чехії і Словаччини, а також православної церкви в Америці. З технічних причин не зможуть бути представники  Антіохійської й Елладської. 

Читайте також: Хресну ходу УПЦ МП охоронятимуть майже 5 тисяч поліцейських

Запрошені також представники посольств православних країн. 

Як повідомляв Укрінформ, урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України відбудуться 27 та 28 липня. 27 липня - хресний хід, організований Українською православною церквою Московського патріархату, а 28 липня - Українською православною церквою Київського патріархату. Очікується, що наймасовішим буде хресний хід, організований УПЦ Київського патріархату. 

В урочистостях 28 липня візьме участь Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-