Експерт пояснив, чому злива у Києві перетворилась на “потоп”

Експерт пояснив, чому злива у Києві перетворилась на “потоп”

Укрінформ
Під час злив Київ постійно підтоплюється через засмічення стоків, неправильно прокладену каналізаційну систему, відсутність належного ухилу доріг, а також через природні фактори.

Про це під час прес-конференції повідомив директор Інституту міста Олександр Сергієнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Київ щороку (взимку - ред.) завозили 100 тис. тонн піску, розсипали на дорогах. Навесні його прибирають, однак частина потрапляє у стоки. Плюс усілякий непотріб: гілки, недопалки, пластикові пакети. Тому Київавтодор весну починає з того, що чистить (каналізаційні - ред.) колодязі, яких у Києві 30 тисяч", - сказав Сергієнко.

За його словами, окрім засмічення, свою роль також відіграє неправильне прокладання зливової каналізації: оскільки у Києві складний рельєф, прокладання такої каналізації значно ускладнене.

Читайте також: Злива затопила дорогу під естакадою на "Лівобережній"

"Третє, на що хотів би звернути увагу, - ухил доріг. Якщо правильно зроблений ухил доріг, це сприятиме тому, що вода швидко сходитиме", - зазначив Сергієнко.

Крім того, є й четверий, непереборний, фактор засмічення зливів - природний.

"Якщо дуже велика кількість опадів, каналізація не впорається. Потрібен деякий час, щоб вода зійшла", - додав експерт.

Він висловив сподівання, що проведення капітальних ремонтів на дорогах у столиці триватиме, і проблема поступово зникатиме.

"Із 1666 км доріг (за останні кілька років - ред.) відремонтовано максимум до 500 км. Крім того, є те, за що Київавтодор не відповідає, - прибудинкові території. За них відповідає житлово-експлуатаційна організація", - зазначив експерт.

Як повідомлялося, вчора, 23 липня, у результаті сильної зливи у Києві повністю затопило вулицю у районі станції метро Лівобережна. Транспорт не мав змоги проїхати під мостом станції метро по вулиці Шептицького, оскільки рівень води був зависоким.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-