Законодавці, керівники та менеджери: претендентів на які вакансії у Києві найбільше

Законодавці, керівники та менеджери: претендентів на які вакансії у Києві найбільше

Укрінформ
За даними служби зайнятості, у столиці найбільше претендентів на одне вільне робоче місце серед законодавців, керівників та менеджерів. 

Про це у коментарі Укрінформу розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

«Станом на 1 липня 2018 року, як і на відповідну дату минулого року, на одну вакансію в середньому по місту Києву претендував один безробітний. Найбільше претендентів на одну вакансію - серед законодавців, керівників, менеджерів (9 осіб), професіоналів та фахівців (2 особи)», - зазначив Білич.

Разом з тим, серед найпростіших професій кількість вакансій на одну особу становить 14 одиниць, серед кваліфікованих робітників з інструментом  - 11 одиниць.

«Характерною ознакою ринку праці міста є дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. На обліку стабільно високою є частка безробітних з вищою освітою - 88%. В той час, серед вакансій столичної служби зайнятості майже 70% вільних робочих місць для кваліфікованих робітників», - сказав директор Київського міського центру.

За його словами, у місті Києві найвищий рівень середньої заробітної плати штатного працівника серед регіонів держави. У травні він склав - 13,3 тис. гривень, для порівняння по Україні - 8,7 тис. гривень.

За професійними групами, найвищий середній розмір оплати праці у вакансіях для керівників - 8,4 тисяч грн., для робітників з обслуговування та експлуатації устаткування та машин - 7,3 тис. грн., для кваліфікованих робітників з інструментом - 6,7 тис. грн.

Він зазначив, що найнижчий середній розмір заробітної плати пропонується для працівників сфери торгівлі та послуг, технічних службовців, фахівців та коливається від 4,7 тисяч до 5,6 тисяч гривень.

Зокрема, низька заробітна плата пропонується на вакансіях для сестер та лаборантів медичних - 4,1 тис. грн, вихователів дитсадків - 4,8 тис. грн, соціальних працівників та двірників -  4,5 тис. грн.

Популярними залишаються вакансії робітників із виробничим досвідом (слюсарі різних спеціальностей, водії автотранспортних засобів, швачки, муляри, бетонярі, токарі, пекарі, водії трамвая та тролейбуса). Також багато вакансій пропонується для осіб без професійної підготовки (прибиральник службових приміщень, двірник, підсобний робітник тощо).

На даний момент в базі даних міської служби зайнятості актуальними залишається понад 10 тисяч вакансій. Середня заробітна плата в заявлених вакансіях - близько 6 тисяч гривень (від 3723 грн до 110 тисяч грн) 

Так, за словами директора КМЦЗ, заробітна плата для осіб робочих спеціальностей таких як, монтажник систем вентиляції, кондиціювання повітря, пневмотранспорту й аспірації, монтажник будівельний, бетоняр, арматурник, авторемонтник складає від 20 до 25 тисяч гривень. Заробітна плата машиніста змішувача асфальтобетону, слюсара-ремонтника, слюсара з ремонту колісних транспортних засобів - 18 тисяч грн. Зарплата головного бухгалтера, інженера з проектно-кошторисної роботи, інженера-технолога - від 15 до 22 тисяч грн.

«Це свідчить про те, що робота в столиці є. Саме тому службою зайнятості докладається максимум зусиль, аби зупинити "відтік" кадрів, зокрема через проведення інформаційних кампаній, спрямованих на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців», - зауважив він.

Читайте також: У столиці - найвищий рівень зайнятості населення серед регіонів

Білич підкреслив, що найбільший попит роботодавців є на представників найпростіших професій (вантажник, підсобний робітник, двірник), фахівців (бухгалтер, сестра медична, вихователь), кваліфікованих робітників з інструментом (слюсар-сантехнік, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварник).

Також є попит на професіоналів (економіст, інженер, вчитель загальноосвітнього навчального закладу, лікарі різної спеціалізації тощо), працівників сфери торгівлі та послуг (продавець-консультант, охоронник, продавець продовольчих товарів, кухар).

Крім цього, він зазначив, що за видами економічної діяльності кожна п'ята вакансія пропонується в оптовій та роздрібній торгівлі, 12% - на транспорті, близько 11% - на підприємствах та установах переробної промисловості, 10% - у сферах державного управління й оборони, соціального страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-