Сад каменів і пелікани: у столичному зоопарку облаштують озера

Сад каменів і пелікани: у столичному зоопарку облаштують озера

Фото
Укрінформ
На території Київського зоопарку завершується реконструкція першої черги першого пускового комплексу, що складається із трьох озер – декоративного, коропового і пеліканового, який відкриють для відвідувачів уже цієї осені.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Паризький зоопарк напередодні своєї реконструкції роздав усіх звірів і закрився на п’ять років. А у Київському зоопарку проводиться реконструкція поетапно, із доступом відвідувачів до основних експозицій», - розповів директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп.

Зазначається, що на ділянці реконструкції повністю замінили комунікації, облаштували полив території, провели зовнішнє освітлення. У малому озері площею 350 куб. м риби не буде, воно призначене для декоративних цілей. На його берегах облаштують сад каменів, а вода каскадом буде перетікати до дамби, за якою розташується озеро для пеліканів об’ємом 3300 куб. м і глибиною 2,4 м. Для зимування птахів поруч із озером розміститься пташник у 100 кв. м.

Пеліканове та коропове озера буде розділяти міст. Об’єм коропового озера – 2300 куб. м. Передбачені умови для зимування риб. На березі коропового озера буде побудований оглядовий амфітеатр із каскадом гранітних трибун, де можна організовувати невеликі вистави, презентації, лекції.

Читайте також: У Києві відкрили пам'ятник та сквер імені Магомаєва

На короповому озері буде розміщена японська альтанка, звідки можна спостерігати за коропами коі.

Вода для підживлення озер буде поступати з пробурених артезіанських свердловин і буде проходити кілька етапів очищення, щоб уникнути цвітіння та неприємного запаху.

"Реконструкція Київського зоопарку розрахована на шість етапів. Три озера – це тільки частина першого етапу, куди також входить реконструкція приматника на 7,3 тис. кв. м, будівництво універсального вольєра та облаштування нового центрального входу на перетині проспекту Перемоги і вулиці Зоологічної. Ці об’єкти будуть завершені наступного року", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-