Суд залишив 9 років екс-охоронцю «Грифона», який застрелив колегу

Суд залишив 9 років екс-охоронцю «Грифона», який застрелив колегу

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва залишив без змін вирок суду першої інстанції, який засудив охоронця суду до 9 років позбавлення волі за умисне вбивство колеги.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

“Апеляційний суд міста Києва підтримав правову позицію столичної прокуратури та залишив без змін вирок суду першої інстанції, який засудив охоронця суду до 9 років позбавлення волі за умисне вбивство колеги”, - йдеться у повідомленні.

У столичній прокуратурі нагадали, що злочин стався у березні 2015 року в одній з будівель Госпсуду м. Києва по вул. Богдана Хмельницького, 44. Під час несення служби по охороні суду співробітник БСПМ «Грифон» на грунті раптово виниклого конфлікту з іншим охоронцем дістав табельний пістолет та спричинив останньому смертельне поранення в голову.

Уточнюється, що Шевченківський райсуд у своєму рішенні від 16 січня 2018 року визнав обвинуваченого винним в умисному вбивстві та засудив його до 9 років позбавлення волі. Сторона захисту оскаржила це рішення в апеляційному порядку.

Читайте також: Справа Бабченка: суд продовжив розслідування ще на півроку

“Бажаючи уникнути відповідальності за цей злочин, обвинувачений у суді наполягав на випадковості пострілу. Однак прокуратурою міста було надано беззаперечні докази саме умисного характеру його дій. Вказані обставини підтверджені показами свідків, результатами експертиз, відеозаписами з камер спостереження та іншими доказами”, - поінформували у прокуратурі.

Як уточнюється у повідомленні, Апеляційний суд Києва погодився з позицією прокурора про обрунтованість призначеного покарання та залишив вирок райсуду без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-