Паспорт Музею на Поштовій після коригування передадуть Мінкульту

Паспорт Музею на Поштовій після коригування передадуть Мінкульту

Укрінформ
Паспорт пам’ятки археології, історії та містобудування національного значення «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва» наразі коригується його розробниками.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація на офіційному сайті.

"Після завершення коригування паспорт буде передано до управління збереження історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини м.Києва, яке протягом тижня з моменту отримання паспорту розгляне і передасть його для подальшого погодження до Міністерства культури з метою розгляду матеріалів на засіданні Експертної ради Міністерства культури", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кличко: Пам'ятник Іллі Муромцю створюють за унікальною технологією

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури КМДА затвердила паспорт відповідності критеріям пам’ятки історії «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва» та рекомендувала доповнити видом «містобудування», схвалила надання пам’ятці статусу «національного».

21 червня Київрада ухвалила рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі. Рішення «Про організаційно-правові заходи щодо збереження пам'ятки археології місцевого значення «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХ ст.) на Поштовій площі в місті Києві» та музеєфікації об'єктів культурної спадщини» підтримали 68 депутатів.

5 липня Верховна Рада доручила уряду вжити необхідних заходів для збереження об'єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві та рекомендувала Кабміну й КМДА створити там національний музей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-