У Києві подорожчав проїзд у громадському транспорті

У Києві подорожчав проїзд у громадському транспорті

Укрінформ
У суботу, 14 липня, вступило в силу рішення КМДА про встановлення нових тарифів на перевезення пасажирів у міському транспорті: метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та у міській електричці.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

Так, відповідно до рішення КМДА, разовий квиток у метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері коштуватиме 8 грн.

Проте пасажири, які регулярно їздять громадським транспортом і користуються системою поповнення безконтактних карток, матимуть можливість сплачувати за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн (у разі одноразового придбання 50 поїздок). Термін дії безконтактної картки збільшується із 6 до 12 місяців та обчислюватиметься не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання.

Кількість поїздок, одноразово придбаних на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць, а загальна кількість таких поїздок не може перевищувати 100 одиниць. Заставна вартість пластикової безконтактної карти встановлена у розмірі 15 грн. Вартість невикористаних поїздок, що залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін якої закінчився, не повертається.

Зокрема, пасажири, які користуються місячними проїзними квитками сплачуватимуть за 1 поїздку від 6,14 грн (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 грн (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту). При цьому, у місячних проїзних квитках на наземні види транспорту та міську електричку кількість поїздок залишатиметься необмеженою.

Читайте також: Уряд розробить нові правила для туроператорів - Омелян

Вартість проїзного квитка на один календарний місяць у наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) коштуватиме 390 грн, а у метрополітені – 610 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) – 570 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) – 670 грн.

Окрім того, у КП «Київський метрополітен» запроваджуються нові проїзні квитки, що використовуватимуться з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (за 75 грн), 14 поїздок на 7 днів (за 104 грн) та 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн). Такі види проїзних будуть зручними для туристів та гостей міста.

Лише у разі придбання жетону або разового квитка, пасажири сплачуватимуть за 1 поїздку у міському транспорті 8 грн.

Відповідно до розпорядження, збережено пільги на проїзд громадським транспортом для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення.

Варто зазначити, що раніше придбані проїзні квитки залишаються дійсними на поточний місяць. Також пасажири можуть здійснювати проїзд у метрополітені за раніше придбаними пластиковими безконтактними картками.

Крім того, до кінця липня 2018 року пасажирам надається право здійснювати проїзд у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, за раніше придбаними за попередньою вартістю жетонами та разовими квитками старого зразка без доплати. До кінця липня 2018 року пасажири мають можливість обміну жетонів старого зразка в касах станцій метрополітену (один жетон старого зразка на один жетон нового зразка), придбаних до моменту зміни тарифів, на нові без доплати до діючого тарифу. Обмін жетонів старого зразка (два і більше жетони старого зразка на два і більше жетони нового зразка), придбаних до моменту зміни тарифів, на нові без доплати до діючого тарифу, буде здійснюватись на станціях «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця» (вестибюль № 2).

Протягом серпня 2018 року пасажирам надається право обміняти раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка на нові пропорційно встановленому розміру тарифу або з відповідною доплатою. При цьому, обмін жетонів старого зразка на проїзд у метрополітені здійснюється протягом серпня 2018 року на станціях метрополітену «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця» (вестибюль № 2).

Починаючи з 1 вересня 2018 року, раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка обміну не підлягають і кошти за них не повертаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-