Київські депутати визначились, як виглядатиме Голосіївський район

Київські депутати визначились, як виглядатиме Голосіївський район

Укрінформ
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили детальний план території в межах вулиць Васильківська, просп. Голосіївський.

Рішення підтримали 62 депутати, повідомляє прес-служба Київради.

"Територія розробки ДПТ складає 149 га. Наразі площа житлової забудови становить 75,56 га. Протягом 20-ти років вона повинна збільшитися до 79,86 га", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, згідно з проектними рішеннями детального плану територій, кількість населення зросте з 30,1 тисяч осіб до 34,2 тисяч.

Відповідно до ДПТ, передбачено збільшення кількості місць в дитячих дошкільних установах на 175 місць і в загальноосвітніх навчальних закладах на 860 місць. Зокрема запроектовані такі заходи:

- реконструкція середньої школи № 186 із збільшенням кількості місць до 810;

- реконструкція дошкільного навчального закладу № 439 з об’єднанням його з початковою школою на 120 місць;

- реконструкція дошкільного навчального закладу № 157 з об’єднанням його з початковою школою на 120 місць і реконструкцію дошкільного навчального закладу № 221 зі збільшенням потужності на 45 місць і розміщення початкової школи на 120 місць;

Читайте також: Стадіон "Старт" почнуть реконструювати, щойно повернуть у власність міста

- будівництво по вул. Сєченова, 9 дитячого навчального закладу на 45 місць;

- реконструкція дитячого дошкільного закладу № 658 з будівництвом школи на 300 місць;

- будівництво по вул. Васильківська, будованого дитячого навчального закладу тимчасового перебування дитини на 45 місць.

Також передбачається будівництво житлової забудови для працівників навчальних закладів комунальної власності м. Києва по вул. Сеченова, 9. У планах – зведення за програмою будівництва (придбання) доступного житла по вул. Бубнова, 4. Відповідно до ДПТ, запроектована реконструкція двох гуртожитків під житлові будинки по вул. Дубініна, 7/14 та 5/15, а також будівництво житлового будинку з об'єктами громадського обслуговування по вул. Володі Дубініна, 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-