У двох столичних районах знайшли снаряди часів Другої світової

У двох столичних районах знайшли снаряди часів Другої світової

Укрінформ
Києві виявлено та знищено 2 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"6 липня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в Деснянському районі столиці, на вул. Братиславській, 16, виявлено артилерійський снаряд Д-75 мм у кількості 1 одиниця, а також в Голосіївському районі столиці, в урочищі «Лиса гора» під час перевірки території виявлено артилерійський снаряд АС-76 мм у кількості 1 одиниця. Всі виявлені небезпечні предмети часів Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що групою піротехнічних робіт 1 Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування виявлені боєприпаси було вилучено та знищено на полігоні.

Всього з початку року на території м. Києва вилучено та знищено 691 вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни, додали в ДСНС.

Читайте також: У курортній Затоці знайшли понад 20 снарядів часів війни

Рятувальники попереджають, що при виявленні вибухонебезпечних предметів часів минулих війн слід зателефонувати за номером 101 або 102 та повідомити, де він знаходиться. Далі необхідно обгородити це місце та не допускати до нього інших людей, особливо дітей. Не чіпати, не пересувати, не стукати по корпусу, не розбирати.

В ДСНС додали, що радіус розльоту небезпечних частин розірваного снаряда може досягати кількасот метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-