У Києві працюють над запровадженням

У Києві працюють над запровадженням "е-рецепта"

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати погодили проект рішення «Про створення інформаційно-аналітичної системи «Електронний рецепт міста Києва».

Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Для того, щоб розпочати процес реального впровадження електронного рецепта, необхідно прийняти цей проект рішення. Документ підготовлено відповідно до викликів і реалій, які нам диктує сьогодення в сфері охорони здоров'я. Основними перевагами електронного рецепта є усунення необхідності ручного виписування рецептів лікарем. Тобто можна буде уникнути таких аспектів, як незрозумілий почерк, недостатня кваліфікація лікаря, випадкові помилки тощо. Окрім того, ми отримаємо пришвидшення доставки рецептів у аптеку, контроль за відпуском і оплатою пільгових рецептів, оперативний збір інформації про обіг лікарських засобів», - зазначила ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юлія Лобан.

Наразі столиця ухвалила всі потрібні рішення для впровадження електронної медицини в комунальному секторі. Зокрема, міською цільовою програмою «Електронна столиця» на 2015-2018 роки передбачено створення інформаційно-аналітичної системи «Електронна медицина» та впровадження електронного рецепта. Також сьогодні в Києві в рамках пілотного проекту є можливість користуватися електронною реєстратурою для запису на прийом до лікарів.

Читайте також: У медзакладах “первинки” - новий список безоплатних послуг

Світовий досвід показує, що запровадження електронного рецепта допомагає пацієнтам ефективно економити кошти та дієво захищати себе від лікарських помилок. Наприклад, у Швеції за 2008 р. економічна вигода від виписування електронних рецептів становила 95 млн євро, а кількість помилок при призначенні й дозуванні ліків зменшилась на 15%.

Якщо Київрада ухвалить відповідне рішення на пленарному засіданні, Департамент охорони здоров’я має протягом місяця розробити технічні вимоги на створення інформаційно-аналітичної системи «Електронний рецепт» міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-