Кличко відкрив після капремонту першу чергу парку

Кличко відкрив після капремонту першу чергу парку "Перемога"

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко відкрив після капітального ремонту першу чергу парку «Перемога» у Дніпровському районі столиці.

Про це інформує прес-служба КМДА .

«Київ - це місто парків. І ми наполегливо працюємо над тим, аби ці парки відповідали світовим стандартам, були справді сучасними, комфортними та безпечними зонами відпочинку для киян та гостей столиці... Наприкінці квітня ми інспектували хід робіт у парку «Перемога», а сьогодні відкриваємо після капітального ремонту першу чергу парку», - сказав Кличко.

Як зазначається, парк «Перемога» - найбільша зона відпочинку площею 65 га у Дніпровському районі, облаштований понад півстоліття тому. Останнє перепланування парку здійснювали 10 років тому .

Читайте також: Київ відзначить День Конституції пробігом

На сьогодні, повідомляють у КМДА, зробили капітальний ремонт на 7 га паркової зони: від декоративної водойми до вул. Жмаченка. У планах - оновлення 35 га парку. Подальші роботи здійснюватимуть на території парку від декоративної водойми до ЖК «Паркові озера».

В оновленій частині парку прокладені нові доріжки, встановлені лави та урни, облагороджені зелені насадження та облаштовані майданчики для дітей і молоді. Зокрема, сучасний дитячий ігровий комплекс, зона для занять спортом, два багатофункціональних поля для гри у футбол, баскетбол і волейбол. Також є екопарковки з боку вулиці Жмаченка та облаштовано тимчасовий полив.

За словами Кличка, парк має свою родзинку - японський куточок.

«Це міні-оаза у японському стилі з квітником та стилізованим містком. Неподалік японського куточка можна побачити еко-диван із газонної трави, який, сподіваюся, стане улюбленою фотозоною для відвідувачів парку», - зауважив Кличко.

У прес-службі повідомляють, що масштабні роботи з реконструкції столичних парків тривають із минулого року.

Зокрема, у 2017 році було відкрито першу чергу парку «Наталка» на Оболоні. Місяць тому - оновлену зону відпочинку «Володимирська гірка», а минулого тижня - парк «Відрадний» у Солом'янському районі столиці.

Окрім цього, масштабні капітальні ремонтні роботи наразі тривають у Сирецькому парку, парку «Совки», парку Партизанської слави, на другій черзі парк «Наталка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-