До дня проти катувань у Києві встановили рухливі щупальця

До дня проти катувань у Києві встановили рухливі щупальця

Фото
Укрінформ
До Міжнародного дня проти катувань активісти встановили на Михайлівській площі в Києві рухливий арт-об'єкт у вигляді щупалець.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця скульптура - це те, що називається мистецтвом у публічному просторі, це один із способів донести свою думку до широкого загалу. Моя задача була в тому, щоб знайти простий і зрозумілий образ. Ці щупальця символізують ту шкоду, якої зазнають передусім жертви катувань. Так, треба розуміти, що катування це не просто насильство, а й насильство з боку влади, а тому те, що ці щупальця схожі на поліцейські палиці - це невипадково", - розповіла авторка ідеї Анна Щербина.

До дня проти катувань у Києві встановили рухливі щупальця / Фото: Орган Олександр, Укрінформ

Також, як зазначили організатори заходу, інсталяція у вигляді щупалець символізує руйнівну силу тортур та шкоду, якої вони завдають жертвам та суспільству в цілому.

"3/4 населення України однозначно засуджують практику тортур і катувань і вважають, що ні до кого не можна застосовувати тортури, навіть до ворогів. Водночас приблизно кожен десятий українець вважає, що тортури можна застосовувати до ворогів", - зауважила голова правління українського Центру інформації про права людини Тетяна Печончик на відкритті арт-інсталяції.

Читайте також: Візит до РФ Спецдоповідача ООН з протидії катуванням скасовували двічі - МЗС

Виставка скульптури триватиме до 9 липня включно.

Нагадаємо, щороку 26 червня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН у світі відзначається Міжнародний день на підтримку жертв катувань та тортур. Цей день проводиться з метою викорінення катувань і забезпечення ефективного функціонування Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-