Київрада хоче викупити землі Ощадбанку під парк

Київрада хоче викупити землі Ощадбанку під парк

Укрінформ
Депутати Київради ухвалили рішення про надання статусу скверу шести земельним ділянкам в трьох районах столиці.

Низка рішень про це була ухвалена на пленарному засіданні Київської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати Київради підтримали рішення про надання статусу скверу земельним ділянкам за адресами: вул. Петра Вершигори навпроти будинку №5 у Дніпровському районі; вул. Ревуцького, 13б у Дарницькому районі; по вул. Дегтярна, 2-4 у Подільському районі; вул. Академіка Курчатова, 3б та 11 у Деснянському районі; на проспекті Лісовий, 22 у Деснянському районі.

Водночас депутати відхилили повторну пропозицію про створення парку відпочинку «Набережна Лівобережжя» між Микільською Слобідкою та Броварським проспектом у Дніпровському районі столиці.

Читайте також: Київрада ухвалила рішення про створення музею на Поштовій

Як повідомив на засіданні Київради депутат Олександр Омельченко, перший проект парку передбачав 15 га території , і саме цей варіант підтримали голови чотирьох фракцій Київради. Наразі пропонувалося рішення створити парк на ділянці площею 4 га.

Як зазначив на засіданні депутат Київради Олег Петровець, частина ділянки, що планувалося відвести під парк, перебуває в приватній власності Ощадбанку. За його словами, зараз київська влада веде перемовини про викуп цієї частини ділянки для суспільних потреб на створення парку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-