"ПРОФFEST - 2018" у Києві зібрав 20 тисяч відвідувачів

Фото
Укрінформ
У профорієнтаційному фестивалі «ПРОФFEST - 2018», який провів Київський міський центр зайнятості, взяли участь 20 тисяч молодих киян.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

«Проблеми, які має сучасна молодь на ринку праці носять як об’єктивний, так і суб’єктивний характер, проте багато залежить від позиції самої молодої людини, її готовності до вибору професії, реалістичності в своїх намірах, цілеспрямованості та бажанні розвиватися. Саме тому Профорієнтаційний фестиваль «ПРОФFEST – 2018» став знаковою подією для молоді міста Києва», - зазначив Білич.

За його словами, фестиваль був організований та проведений Київським міським центром зайнятості за підтримки соціальних партнерів, роботодавців, навчальних закладів, громадських організацій.

Під час фестивалю учні та студенти відвідували підприємства міста, «занурювалися в професію» під час віртуальної екскурсії на «Київводоканал», пізнавали інноваційні технологій корпорації «Рошен», брали участь в майстер–класах на ярмарках професій, демонстрували свої знання в профорієнтаційних брейн-рингах, приміряли на себе екіпірування пожежника-рятувальника в пожежній частині №25. Кожен із двохсот профорієнтаційних заходів став «родзинкою» фестивалю та проведений на новому рівні інформаційно-комунікаційних технологій.

«ПРОФFEST – 2018» став можливим тому, що в кінці минулого року постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 07.09.2017 №145 схвалено Програму державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки. Київський міський центр зайнятості долучився до виконання цієї Програми та розпочав профорієнтаційну роботу з молоддю принципово нового формату, орієнтованого на мінімізацію викликів щодо зайнятості, які стоять у перспективі перед учнівською та студентською молоддю», - сказав Білич.

Читайте також: На Житомирщині обговорюють роль молоді в ОТГ

За його словами, профорієнтаційні заходи, які організовували та проводили консультанти столичної служби зайнятості в січні-червні 2018 року, стали для молоді провідниками у світ знань та професій, новітніх технологій у виробничому процесі, сучасних потреб роботодавців, професій майбутнього. І якщо у першій половині минулого року за допомогою центру зайнятості м. Києва отримали профорієнтаційні послуги 21 тисяча молодих киян, то 2018-го року ця цифра сягнула майже 41 тисячі осіб.

Фото: Київський міський центр зайнятості

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-