Будівлю «Банку крові» у Києві суд повернув у держвласність

Будівлю «Банку крові» у Києві суд повернув у держвласність

Укрінформ
Господарський суд міста Києва ухвалив повернути у державну власність будівлю «Банку крові» на вул. Бульварно-Кудрявській, 27 у Шевченківському районі м. Києва.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Київська місцева прокуратура №10 домоглася в суді поновлення майнових прав держави на нежитлову будівлю загальною площею понад 700 кв.м. та вартістю понад 65 млн гривень на вул. Бульварно-Кудрявській, 27 у Шевченківському районі м. Києва, яка на правах користування перебуває у розпорядженні ЗАТ «Банк крові»", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прокуратурі, ця будівля перебуває у віданні Національної академії медичних наук та перебуває на балансі Державної установи «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України». У 2016 році право власності на цей об’єкт нерухомості на підставі підробленого договору купівлі-продажу було зареєстровано за фізичною особою та внесено в статутний фонд приватного товариства.

Читайте також: На Житомирщині суд повернув у держвласність комплекс вартістю 8 мільйонів

У цьому зв'язку прокуратура подала позов до Господарського суду Києва, який підтримав позицію прокуратури, і спірне майно витребувано у державну власність.

Водночас триває досудове розслідування за фактом незаконного вибуття вказаної будівлі у приватну власність. Вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до незаконного відчуження державного майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-