Із СІЗО відпустили банду, що

Із СІЗО відпустили банду, що "полювала" на підприємців у Києві - Крищенко

Укрінформ
Зі слідчих ізоляторів під заставу вийшли четверо бандитів, які  відбирали гроші у підприємців.

Про це повідомив у Facebook начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

"На вулиці столиці випустили людей, які організували банду, що "полювала" на підприємців у центрі Києва. Вони не є громадянами України і не мають постійного місця проживання, вони серйозно готувалися до нападів (навіть змінювали колір автівок за допомогою спеціальної плівки), вони після вчинення злочинів втікали з місця події на шаленій швидкості, створюючи на дорозі аварійні ситуації. Відпустили зловмисників, яким загрожує до 15-ти років позбавлення волі", - зазначив начальник столичної поліції.

Крищенко розповів, що поліцейські затримали чотирьох розбійників  у серпні минулого року.  

"Мінімальна сума, яку вони відібрали, – 300 тисяч гривень, а бувало – і по кілька мільйонів. При цьому вони застосували силу до потерпілих, а подекуди – навіть зброю, яку вилучили під час затримання", - додав посадовець.

За його словами, всім чотирьом затриманим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У ході слідства слідчі зібрали доказову базу і розпочали додаткову кваліфікацію їх дій - бандитизм, тобто вчинення злочинів озброєною бандою.

Читайте також: У США дали 20 років "елітному злочинцю" з СРСР та його бійцю

За чотирма епізодами їхньої злочинної діяльності (розбійні напади, бандитизм, крадіжка, скоєна в особливо великих розмірах, ще двоє фігурантів – додатково за зберігання наркотиків та незаконне поводження зі зброєю) слідство завершене, матеріали у лютому передані на розгляд до Святошинського районного суду. Інші – виділені в окремі кримінальні провадження, зазначив Крищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-