У Києві через суд повертають приміщення КПІ, яке здали під офіси

У Києві через суд повертають приміщення КПІ, яке здали під офіси

Укрінформ
Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути з незаконного користування приміщення Київського політехнічного інституту.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Київська місцева прокуратура №9 у судовому порядку вимагає повернути з незаконного користування нежитлове приміщення площею понад 250 кв. м на вул. Боткіна, що перебуває на балансі Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, у 2011 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по м. Києву та приватним товариством було укладено договір, відповідно якого вказане майно передавалось приватній структурі у довгострокову оренду для розміщення офісних приміщень.

Однак, за даними прокуратури, під час користування приміщеннями приватна структура систематично порушувала умови договору в частині сплати орендних коштів, що призвело до припинення орендодавцем договору оренди. Попри це суб'єкт господарювання не повернув приміщення, а продовжив й надалі користуватись майном університету.

Читайте також: Фонд гарантування продає офісні приміщення Укргазпромбанку

Зважаючи на це, прокуратура звернулась до суду з вимогою про виселення товариства з приміщення освітнього закладу та стягнення понад 680 тисяч гривень заборгованості, яка виникла у товариства внаслідок несплати орендних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-