Свідоцтво про народження через планшет - Мін'юст запустив пілотний проект

Свідоцтво про народження через планшет - Мін'юст запустив пілотний проект

Фото
Укрінформ
Міністерство юстиції запустило в Києві пілотний проект із забезпечення реєстраторів у пологових сучасними планшетами. 

Про це в рамках презентації ініціативи у Пологовому будинку №5 міста Київ повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує прес-служба відомства

«Завдяки планшетам можна буде миттєво направити відомості для проведення невідкладної державної реєстрації малюка та реєстрації місця проживання, подати електронну заявку на отримання допомоги при народженні дитини. Навіть записатися в електронну чергу в дитячий садок. І все це - прямо у пологовому», - зазначив Петренко.

Мін'юст запустив пілотний проект з оформлення свідоцтва про народження / Фото: minjust.gov.ua

Він зауважив, що свідоцтва про народження формуються в електронному вигляді, а якщо батьки забажають отримати паперовий варіант, вони можуть зробити це наступного дня в пологовому, замовити доставку кур'єром або ж особисто відвідати будь-який відділ РАЦС в межах України.

«Якщо раніше сервіс з отримання свідоцтва про народження у пологовому займав добу, то зараз це можна зробити за кілька хвилин, буквально, біля ліжка молодої матусі. Сьогодні ми запустили цей проект у Києві. Далі до нього долучатимуться медичні заклади у обласних центрах», - заявив міністр юстиції.

Читайте також: Раді пропонують нові правила виїзду за кордон для дітей розлучених батьків

Як нагадав Петренко, проект з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку стартував у серпні 2015 року. Нині ця послуга доступна у 472 пологових в усіх куточках країни.

За словами міністра, з моменту запуску проекту було видано 307 тисяч свідоцтв про народження немовлят у медичних закладах, а цього року, додав він, дві третини перших документів малюки отримують у пологових. 

Як зазначив начальник Головного територіального управління юстиції в місті Києві Станіслав Куценко, тільки за 5 місяців 2018 року у столиці народилося 14 149 немовлят, з яких половина була зареєстрована безпосередньо у пологовому будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-