Противники Маршу рівності заявили, що прийшли на

Противники Маршу рівності заявили, що прийшли на "молебень"

Укрінформ
Близько 200 противників "КиївПрайду" у Києві заявили, що вони прийшли на проведення молебню та в результаті намагалися перешкодити проведенню маршу. Наразі поліція затримала 57 осіб.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко в ефірі 112 каналу.

"У нас була заявка про проведення молебню, яку подав ряд громадських організацій біля пам'ятника Грушевському. Але приблизно о 6 ранку близько 200 чоловік, порушуючи свою ж заявку, перекрили вулицю Володимирську з метою перешкоджання проведенню маршу, тому поліцією було вжито заходи для розблокування", - сказав Крищенко.

Він повідомив, що відносно представників поліції було застосовано сльозогінний газ та вибухопакети. Щодо затриманих порушено кримінальне провадження за статтею 345 Кримінального кодексу (вчинення тілесних ушкоджень працівнику поліції).

"Приблизно за годину вже на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Володимирської також група активістів до 100 осіб намагалася заблокувати проведення маршу. Також поліція вжила заходів для розблокування", - зазначив Крищенко. 

За його словами, усього наразі затримано 57 противників "Маршу рівності".

Читайте також: "КиївПрайд" супроводжують майже 3 тисячі копів і нацгвардійців

"На теперішній час в поліції знаходяться 57 осіб, які чинили опір поліції, намагалися створювати якісь провокації", - сказав він.

За попередньою інформацією, близько 10 осіб серед учасників заходу та представників праворадикальних організацій звернулися до лікарів, що знаходяться на місці проведення маршу, та швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-