Під Будинком учителя зібралися майже 300 учасників Маршу рівності

Під Будинком учителя зібралися майже 300 учасників Маршу рівності

Фото, відео
Укрінформ
Учасники Маршу рівності "КиївПрайд-2018" на підтримку ЛГБТ-спільноти збираються біля столичного Будинку учителя, звідки планують пройти ходою центром Києва.

Наразі на марш зібралося майже три сотні учасників, частина з них одягнута у світло-зелені жилети, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

У деяких учасників пофарбоване у різні кольори волосся, також вони тримають прапори ЛГБТ у кольорах веселки та плакати з написами «Країна вільних: будь собою».

Читайте також: "КиївПрайд": центр міста перекритий, до металошукачів - довжелезні черги

Водночас біля Національної опери України зібралися противники «КиївПрайду-2018», там їх близько 50. Вони тримають в руках плакати «Не голосуй за лояльного до ЛГБТ», «Діти - наше майбутнє», «Ні - безчестю нашої землі», «Закон для сімей - Україна для сімей». Активісти також вигукують «Ми проти гей-параду», «Ганьба».

Правоохоронці посилено охороняють центр Києва, зокрема, перекрито рух для автотранспорту, а людей пропускають через спеціальні рамки та перевіряють особисті речі.

У Києві проходить Марш рівності "КиївПрайд-2018" / Фото: Анатолій Сірик, Оксана Ускова. Укрінформ

Як пояснили працівники поліції, в центр Києва наразі пропускають лише тих, хто бере участь у Марші рівності, хто проживає або працює у центрі та представників ЗМІ.

Раніше свою участь у Марші рівності в Києві анонсувала депутат Європарламенту, співголова парламентської асамблеї Euronest Ребекка Хармс та державний секретар у справах Європи МЗС Німеччини Міхаель Рот.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МВС, за дотриманням безпеки під час "КиївПрайду" стежитимуть майже 5 тисяч правоохоронців, оскільки очікувана кількість учасників становить також 5 тисяч.

Водночас вже вранці 17 червня у поліції поінформували про затримання 56 осіб, які перекрили дорогу на маршруті руху "КиївПрайду" та влаштували сутички з учасниками Маршу рівності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-