Вибух на Святошині: власнику авто оголосили підозру за два злочини

Вибух на Святошині: власнику авто оголосили підозру за два злочини

Відео
Укрінформ
Власнику авто, в якому у четвер у Святошинському районі Києва стався вибух і постраждало 4 дітей, оголошено про підозру за двома статтями, йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

"На цей час чоловіка затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та за погодженням із процесуальним керівником оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та статтею 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років позбавлення волі", - розповів Крищенко.

За його словами, слідчі підготували клопотання про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Найближчим часом суд його розгляне.

"Окрім того, у кримінальних провадженнях призначено низку криміналістичних експертиз, за висновками яких та після детального допиту постраждалих дітей можлива перекваліфікація на більш тяжкий злочин", - зазначив керівник столичної поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня внаслідок вибуху в автомобілі у Святошинському районі Києва четверо дітей зазнали поранень та госпіталізовані до "Охматдиту", двоє з них - у важкому стані.

Читайте також: Після вибуху в Святошинському районі перевірять усі покинуті авто й будинки

Поліцейські встановили, що епіцентром вибуху став старий автомобіль, що вже тривалий час був припаркований неподалік одного з будинків.

Попередньо з'ясовано, що четверо дітей віком від 5 до 11 років вирішили погратися в автомобілі, для чого залізли в салон авто. Там вони знайшли предмет, який вибухнув.  

Власника автомобіля "Волга" затримали у Рівненській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-