У Києві за добу знайшли чотири артснаряди і міну часів Другої світової

У Києві за добу знайшли чотири артснаряди і міну часів Другої світової

Укрінформ
Піротехніки у Києві за минулу добу вилучили та знищили чотири артилерійські снаряди і мінометну міну часів минулої війни.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві.

"Так, 11 червня до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що на пров. Самбірському, 11-А, що в Голосіївському районі столиці, на території приватного житлового будинку під час проведення земляних робіт було виявлено підозрілі предмети. ...По прибуттю піротехніки виявили артилерійський снаряд АС-76 мм та мінометну міну ММ-82 мм", - йдеться у повідомленні.

Того ж дня під час планової перевірки території урочища "Лиса гора" працівники Першого спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування виявили артснаряд АС-76 мм.

Ще один виклик надійшов із Печерського району, де поблизу гаражів на вул. Михайла Бойчука, 20, під час земляних робіт виявлено підозрілий предмет. Рятувальники встановили, що це артснаряд АС-85 мм.

Читайте також: У Маріуполі під час ремонту площі знайшли артснаряд

Крім того, у Деснянському районі під час гасіння пожежі на відкритій місцевості на вул. Пухівській, у лісі за озером "Алмазне", вогнеборці виявили артснаряд АС-76 мм.

Усі виявлені вибухонебезпечні предмети залишилися з часів Другої світової війни. Група піротехніків вилучила боєприпаси та знищила їх на полігоні.

Загалом з початку року на території Києва вилучено та знищено 630 одиниць різнокаліберних вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-