КМДА назвала дієвий інструмент для залучення мешканців до розвитку міста

КМДА назвала дієвий інструмент для залучення мешканців до розвитку міста

Відео
Укрінформ
На сьогодні електронна система «Громадський бюджет Києва» (ГБ) налічує вже більше 150 тисяч активних користувачів. 

Про це повідомив співкоординатор Громадського бюджету Києва, радник першого заступника голови КМДА Сергій Лобойко, інформує прес-служба КМДА.

"Фактично цей інструмент працює у Києві тільки півтора року, але він уже став найдієвішим інструментом е-демократії щодо долучення мешканців до розвитку міста. ГБ приваблює нових ініціаторів, частка яких на сьогодні становить близько двох третин. Важливо, що ГБ має високу довіру серед молоді, що постійно зростає. Серед ініціаторів проектів, якщо брати вік до 35 років, вона вже досягла 50%», – зазначив Лобойко.

Він зауважив, що ГБ починає перетворюватися із конкурсу проектів на механізм об’єднання активних киян у команди, що призведе до розвитку експертності громадського сектору.

«Технологія електронної системи ГБ стимулює до об’єднання всю аудиторію ГБ. Вже зараз до ініціаторів проектів ГБ-3 виявили бажання долучитися тисячі киян. Є команди проектів, які за кілька днів об’єднали через е-систему ГБ понад 70 прихильників», – сказав Лобойко.

Читайте також: Кличко став першим українцем, якого включили до Міжнародної зали боксерської слави

Раніше кияни подали 1160 пропозицій на Громадський бюджет-3, це на 30% більше, ніж торік. Голосування киян за проекти заплановано з 24 серпня до 15 вересня. Його результати визначать проекти-переможці, які втілять у 2019 році. Запланований обсяг фінансування ГБ з міського бюджету Києва - 150 мільйонів гривень.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-