У Києві сьогодні вчетверте пройде День франкофонії

У Києві сьогодні вчетверте пройде День франкофонії

Укрінформ
У Києві у неділю, 10 червня, на вул. Костьольній вже вчетверте святкуватиметься День франкофонії, під час якого всі охочі зможуть більше довідатися про багатогранну культуру франкомовних країн і відвідати ярмарок європейського формату.

Про це повідомляє Французький інститут в Україні.

"10 червня з 10 до 22 год. на одній з «найбільш французьких» вулиць Києва, Костьольній, вже вчетверте відбудеться ярмарок «Свято вулиці Костьольної: День франкофонії". Цей день - можливість побачити багато талановитих людей із різних країн світу, поспілкуватися та сприяти розвитку міжнародних культурних відносин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають організатори свята, у День франкофонії вулиця Костольна буде повністю перекрита і стане пішохідною. На святковому ярмарку більш як 150 учасників запропонують гостям свою hand-made продукцію, книжкові видавництва представлять франкофонну літературу, працюватиме освітня зона франкомовних країн.

Читайте також: В Україні 1 вересня стартує Рік французької мови - Клімкін

У програмі свята також модні покази за участю близько 20 українських дизайнерів, театральні постановки французькою та українською мовами, гастрономічні лекції та дегустації, шоу-вистава театру тіней “Teulis”, виступи відомих українських гуртів та співаків і французьких виконавців - гурту Baptiste W. Hamon та шансоньє Лео Стермана.

"Спеціальна музична програма – вперше на сцені відбудеться виступ повноважних послів країн-учасників фестивалю", - поінформували у Французькому інституті в Україні.

Захід відбудеться за підтримки посольств Бельгії, Канади, Франції, Лівану та Швейцарії, а також Французького інституту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-