Проект великої кільцевої дороги в Києві обіцяють до кінця року

Проект великої кільцевої дороги в Києві обіцяють до кінця року

Укрінформ
Наразі проектно-кошторисна документація будівництва перших двох черг великої кільцевої дороги навколо м. Київ готова на 90%.

На цьому наголосив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк в рамках наради щодо вирішення питань будівництва великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (ВКАД), повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Стан готовності проектно-кошторисної документації перших двох черг будівництва ВКАД готовий на 90%. Для завершення розробки проектної документації Укравтодором будуть виділені всі необхідні кошти і вже до кінця цього року проект має бути готовий", - повідомив Лавренюк.

За його словами, найближчим часом Держгеокадастр спільно із Київською обласною державною адміністрацією має проаналізувати документацію по всіх існуючих об'єктах забудови уздовж напрямку проходження траси.

Читайте також: Капремонт столичного мосту Метро обіцяють наступного року

"Ми маємо в найкоротші терміни узгодити всі проблемні питання і приступити до будівництва перших двох черг ВКАД", - наголосив заступник міністра.

Учасники наради обговорили питання щодо прискорення опрацювання зауважень до проектно-кошторисної документації щодо ВКАД, землевідведення та несанкціонованої забудови уздовж напрямку проходження траси згідно з генеральним напрямком ВКАД та виділення фінансування для завершення розробки проектно-кошторисної документації.

Як раніше заявили у КМДА, нова кільцева дорога забезпечить розвиток інфраструктури Київської області, зокрема – розв’яже транспортні проблеми Києва і таких міст, як Бориспіль і Бровари, звільнивши столицю від транзитного транспорту.

Планується, що першою чергою будівництва ВКАД стане ділянка від автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп до автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса, протяжність якої 35,2 км. Орієнтовна вартість будівництва цієї ділянки дороги становить 400 млн дол., запланована реалізація протягом 2018-2021 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-