Киян попередили, що наступного року тарифи на воду можуть зрости в півтора раза

Киян попередили, що наступного року тарифи на воду можуть зрости в півтора раза

Укрінформ
"Київводоканал" планує з 2019 року збільшити тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення у Києві середньому на 49,6%.

Про це повідомляється на сайті Київводоканалу.

"Перегляд (тарифів — ред.) зумовлений зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти, реагентів, а також зміною рівня амортизаційних відрахувань, ремонтів основних засобів. Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення за підрахунками ПрАТ "АК "Київводоканал" зміниться в середньому на 49,6% та становитиме 23 грн 17 коп.", - зазначила директор Департаменту економіки та фінансів компанії Ірина Кирилюк.

Зазначається, що розрахунок тарифів на 2019 рік виконано відповідно до вимог постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 10.03.2016 №№ 302, 303.

Як зазначив голова правління - генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький, розрахунок тарифів виноситимуть на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг тільки після того, як будуть  розглянуті всі зауваження. Протокол засідання направлено на розгляд НКРЕКП. При цьому він наголосив, що якщо тарифи будуть нижчими, можливі наслідки як технічного, так і фінансового характеру.

"Підприємство втратить можливість реагувати на аварійно-відновлювальні роботи та в повному обсязі виконувати їх. Також великою проблемою є відтік кваліфікованих кадрів, і без збільшення тарифу ми і надалі будемо їх втрачати", - підкреслив Новицький.

Читайте також: Киянам обіцяють єдину квитанцію за комунальні послуги вже у червні

Також, як зазначають у Київводоканалі, 25 травня відбулися громадські слухання пропозицій щодо зміни тарифів на водопостачання та водовідведення. У заході взяли участь начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Оксана Чувільська, голова правління - генеральний директор ПрАТ "АК "Київводоканал" Дмитро Новицький, перший заступник генерального директора з економіки та фінансів Вікторія Нестеренко, директор Департаменту економіки та фінансів Ірина Кирилюк, начальник Інформаційного управління Вікторія Яковлєва та керівники і представники інших департаментів, підприємств, установ, організацій та громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-