Травневі субсидії киянам обіцяють врахувати у наступних квитанціях

Травневі субсидії киянам обіцяють врахувати у наступних квитанціях

Укрінформ
Із 1 травня 2018 року відбулися зміни в призначенні житлової субсидії, згідно із постановою Кабінету міністрів України № 329 від 27 квітня 2018 року. У зв'язку з цим субсидія за травень киянам буде нарахована у наступних квитанціях на сплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомив заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА - начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги Максим Бученко, інформує прес-служба міської влади.

"Наразі триває технічний процес нарахування за новим порядком. Саме тому у травні кияни отримали квитанції на сплату комунальних послуг без відображення субсидії. У наступних квитанціях буде здійснено перерахунок із урахуванням отриманої субсидії", - зазначив він. 

Бученко наголосив, що серед категорій громадян, яким необхідно подати новий пакет документів для призначення субсидій: орендарі житла; внутрішньо переміщені особи; сім'ї, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у помешканні осіб; сім'ї, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати; сім'ї, у яких відбулися зміни у складі сім'ї протягом останнього року; сім'ї, які станом на травень 2018 року мають понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн), і не погасять її до червня 2018 року.

Читайте також: У Мінсоцполітики пояснили, чому "буксує" контроль за використанням субсидій

Решті киянам субсидії перерахують автоматично. Близько 70% домогосподарств, які сьогодні мають субсидії, можуть розраховувати на їх перепризначення. Іншим 30% необхідно буде звернутися до органів соціального захисту та подати новий пакет документів для призначення субсидії.

Міська влада звертається до мешканців з проханням сплатити зазначену у квитанції за травень суму, адже, як зазначається, накопичений борг може стати підставою для позбавлення субсидії у подальшому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-