У Києві демонтують банер на Будинку профспілок

У Києві демонтують банер на Будинку профспілок

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності, 2 розпочалися роботи з демонтажу банеру на Будинку профспілок.

Про це у коментарі Укрінформу розповів керівник прес-центру Федерації профспілок України Юрій Работа.

"Той банер, який зараз демонтується, він у нас стоїть з весни 2014 року. Загальна площа банеру 5 тис. кв. м. Цей банер сьогодні буде демонтований протягом дня. Усі роботи ми розпочали о 12 год. і до кінця робочого дня ми розраховуємо, що будівельники його демонтують. Це пов'язано з тим, що там тривають висотні роботи, працюють фахівці-висотники", - сказав Работа.

Він зазначив, що новий фасад утеплили та зробили більш стійким до погодних умов.

"Що стосується самого фасаду, то до пожежі сам фасад, облицювальна плитка була з травертину. Це такий камінь, який був привезений з Вірменії, і навіть до початку пожежі, за років 5-7 він почав обсипатися, і ми вимушені були по всьому периметру будинку поставити спеціальні сітки. Тому у новому фасаді будинку цей травертин замінили на керамограніт, який більш стійкий до різноманітності погодних умов. Також ми утеплили фасад, зробили так званий вентильований фасад, поставили туди 120-мм утеплювач. Так само ми поміняли всі вікна, вони стоять на тих самих місцях, де були раніше, зараз ми поставили склопакети. Годинник як і був, так і залишається, він буде показувати час, відбивати мелодію, тобто все буде функціонувати у тому режимі, який був до пожежі", - розповів він.

Читайте також: У Києві з початку року встановили 46 сучасних зупинок громадського транспорту

Натомість у ФПУ наголосили, що жодних надбудов на Будинку профспілок не буде.

"У цілому сам фасад будинку не змінився, ніяких надбудов зверху, на даху немає, не планується і не буде", - наголосив він.

Він зазначив, що всі роботи щодо оновлення фасаду будівлі погоджені з Державною архітектурно-будівельною інспекцією і відповідають всім будівельним нормам.

Як повідомляє кореспондент агентства з місця події, наразі на будівлі зі сторони Хрещатика банер уже знято, повністю відкрито декілька горішніх поверхів з відреконструйованим фасадом, а приблизно із половини і донизу стіна вкрита зеленою будівельною сіткою. Із боку Майдану Незалежності банер з написом "Свобода - наша релігія" ще висить, але будівельники на даху починають його демонтаж. Будівля, як і раніше, огороджена парканом.

Раніше повідомлялось, що відремонтований фасад Будинку профспілок у Києві відкриють 1 березня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, Будинок профспілок майже повністю згорів 18-20 лютого 2014 року під час подій Революції гідності.

Фото: Микола Черниш

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-