Трьох учасників бійки на

Трьох учасників бійки на "Лісовій" суд відпустив на поруки депутатів

Оновлено
Укрінформ
Деснянський районний суд Києва відпустив учасників бійки біля станції метро "Лісова" Романа Шевченка на поруки народного депутата Борислава Берези, а Павла Мороза та Ярослава Ткаченка на поруки Андрія Білецького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за засіданні з обрання Шевченкові запобіжного заходу суддя Тетяна Зотько оголосила: "Суд ухвалив: клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу задовільнити частково. Застосувати запобіжний захід у вигляді порук Берези".

Строк дії ухвали до 27 липня, вона може бути оскаржена впродовж 5 днів.

Щодо іншого затриманого, безробітного студента Павла Мороза, суд ухвалив застосувати запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата Білецького.

Термін дії запобіжного заходу визначено до 29 липня. Мороза звільнили з-під варти у залі суду.

Крім того, суд зобов'язав Шевченка і Мороза прибувати до слідчого, прокурора та суду на вимогу, не спілкуватися зі свідками.

Пізніше щодо Ярослава Ткаченка суд також застосував запобіжний захід у вигляді поруки народного депутата Андрія Білецького.

"Суд ухвалив застосувати до Ткаченка запобіжний захід у вигляді особистої поруки Білецького", - сказала суддя.

Водночас суд задовольнив клопотання адвокатів і доручив Київській місцевій прокуратурі "провести судово-медичне обстеження Ткаченка та дослідити факти застосування фізичного насильства працівниками поліції під час його затримання".

Ткаченка звільнено з-під варти в залі суду.

Читайте також: Побиття на "Лісовій": прокуратура оголосила підозру громадянину Грузії

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня кількадесят агресивно налаштованих молодиків пошкодили торгову точку продавця на ринку біля метро "Лісова" у Києві, який кілька днів тому побив військового пенсіонера, та влаштували сутичку із поліцейськими. Унаслідок конфлікту троє правоохоронців постраждали. Тоді були затримані 34 особи.

25 травня продавець одного з кіосків ринку біля станції метро "Лісова" у Києві під час конфлікту вдарив військового пенсіонера кулаком в обличчя, спричинивши йому закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

26 травня поліція Києва повідомила про затримання нападника. Йому оголошено про підозру. Кримінальне провадження відкрито за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-