Київ посилив заходи безпеки після серії отруєнь у школах

Київ посилив заходи безпеки після серії отруєнь у школах

Укрінформ
Столична влада посилила охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти. 

За відповідне доручення Департаменту освіти та районним управлінням освіти проголосувала постійна комісія з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, повідомила голова комісії Ганна Старостенко.

"У зв’язку із поширенням отруєння школярів газоподібними речовинами в Україні ми маємо убезпечити маленьких киян від таких випадків. Особливо зараз, напередодні останніх дзвоників та під час Ліги Чемпіонів, безпека дітей у місті має бути особливим пріоритетом як для наших правоохоронців, так і працівників закладів освіти. Тож сьогодні ми дали доручення Департаменту та районним управлінням посилити заходи з безпеки у наших школах та садочках", - neacaea Старостенко. 

Вона зазначила, що йдеться, зокрема, про посилення охорони та обмеження доступу на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також ідеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров’ю.

Читайте також: Підозрювані в отруєннях: газові балончики, шкільні ледарі, ВКонтакте…

«Окрім того, відповідно до рекомендацій МОН, доручаємо закладам освіти провести роз’яснення для учнів, студентів, батьків та працівників щодо поведінки у разі виникнення ситуацій, які загрожують їхній безпеці та здоров’ю. Залучати до такої роботи співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів. І що важливо – забезпечити інформування правоохоронців у разі виявлення біля закладів освіти підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю та життю», – підкреслила голова комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-