Зачепери у київському метро: з початку року - 12 порушників

Зачепери у київському метро: з початку року - 12 порушників

Укрінформ
З початку року поліція столичної підземки виявила 12 зачеперів. Серед них 5 порушників – неповнолітні, які в пошуках екстриму катаються на зчепах і дахах вагонів відкритих ліній метро.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Один із таких випадків нещодавно стався на станції метро "Дарниця". До чергового працівника поліції звернулися небайдужі пасажири, які повідомили, що бачили двох дівчат на зчепленні між вагонами потяга. Правоохоронці відразу відреагували на повідомлення та зняли підлітків на платформу", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські провели профілактичну роботу з неповнолітніми та попередили їх про трагічні наслідки такого екстремального виду розваг. На їхніх батьків склали адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 184 за невиконання ними обов’язків щодо виховання своїх дітей. Санкція статті передбачає накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Аби попереджати такі факти, правоохоронці налагодили тісну співпрацю зі співробітниками столичного метрополітену. По гучномовному зв’язку пасажирів інформують про небезпеку, пов’язану з порушенням правил користування та проїзду підземкою, а під час виявлення таких порушників здійснюється спільне реагування.

Читайте також: У Києві з'явився 100-метровий "золотий батон"

"Для недопущення таких випадків поліція проводить профілактичні бесіди з підлітками та їхніми батьками. Їм пояснюють норми законодавства та наслідки таких витівок", - розповів начальник превентивної діяльності поліції метрополітену Олександр Киричук.

Стосовно таких порушників поліцейські склали 7 протоколів за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та 5 адміністративних протоколів за статтею 184 на батьків, діти, яких не досягли 16-ти років. Матеріали направлені до районних судів міста Києва для визначення покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-