Кличко: Маємо забезпечити правопорядок під час фіналу Ліги чемпіонів

Кличко: Маємо забезпечити правопорядок під час фіналу Ліги чемпіонів

Укрінформ
Мер Києва наголосив, що одне з головних завдань і правоохоронців, і міської влади забезпечити правопорядок на вулицях столиці під час проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та допомогти гостям столиці у будь-якій ситуації. 

Про це він заявив під час перевірки роботи Ситуаційного центру Національної поліції в місті Києві, повідомляє прес-служба мера.

«Головне завдання роботи цього центру - забезпечити спокій та правопорядок на вулицях міста, допомогти гостям столиці у будь-якій ситуації. Тут інформацію одночасно отримують поліція, рятувальні служби, прикордонники, медики і міська влада. Завдяки цьому ми можемо оперативно реагувати на будь-яку ситуацію. Ухвалювати скоординовані рішення», - заявив мер столиці.  

У центрі у режимі надзвичайної ситуації сьогодні спільно працюють представники поліції, Національної гвардії, СБУ, антитерористичного центру, Державної прикордонної служби, ДСНС, КМДА, медики та перекладачі. Особовий склад Головного управління Нацполіції в Києві вже переведений на посилений цілодобовий режим роботи.

Протягом останніх тижнів у ситуаційному центрі провели кілька навчань, під час яких відпрацьовували дії фахівців у різних ситуаціях. На екрани моніторів, які встановлені у приміщенні центру, виведено близько 6 тисяч відеокамер. Їх встановили в Києві в рамках програми «Безпечна столиця».  

Завдяки цим камерам можна онлайн спостерігати за ситуацією в місцях проведення масових заходів. А також отримувати картинку з автомобілів та дронів, які оснащені камерами спостереження. Також до Ситуаційного центру надходять всі повідомлення про злочини та інші події, які відбулися у столиці. Щоденно їх приймають та обробляють 17 операторів служби «102». 

«Завдяки роботі центру вже було розкрито багато злочинів. З останніх випадків - нещодавно оперативно затримали зловмисників, які спаплюжили та намагалися поцупити частину скульптурної композиції на Поштовій площі», - підкреслив Кличко. 

Читайте також: У поліції Києва назвали основні ризики під час фіналу Ліги чемпіонів УЄФА

Під час відвідання центру Кличко також оглянув спецтехніку київської поліції, частину якої закупили за програмою «Безпечна столиця». Також мер подарував працівникам поліції велосипеди. Їх отримали 6 правоохоронців, які затримали зловмисників на Поштовій площі.  

«Сьогодні, як і обіцяв, я передаю велотранспорт працівникам Подільського управління поліції, які безпосередньо затримали злочинців на Поштовій площі. Я ще раз вам дякую і усіляко підтримуватиму тих, хто забезпечує дотримання порядку в столиці, допомагає зберегти наше місто, його майно і об'єкти, що прикрашають Київ. Думаю, це непогана мотивація для роботи, і у весняно-літній сезон ці велосипеди будуть вам у нагоді», - звернувся до поліцейських Кличко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-