У Києві мистецька акція привернула увагу до проблеми стихійних поселень

У Києві мистецька акція привернула увагу до проблеми стихійних поселень

Укрінформ
Кураторське об’єднання “Худрада” привернуло увагу суспільства до проблеми тимчасового житла ромів та інших стихійних поселень людей.

“Худрада” 18 травня на Михайлівській площі провела мирну акцію — встановила дерев'яну конструкцію, яка уособлює тимчасове помешкання ромів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми відтворили цю архітектурну форму за фотографією з поселення ромів у 2017 році в Дніпровському районі Києва. Фото зроблене перед тим, як табір загорнув бульдозер", - розповіла організатор акції Євгенія Бєлорусець.

За її словами, цією акцією кураторське об’єднання має на меті привернути увагу до проблем не лише ромів, а й інших спільнот, які у різні часи зазнавали переслідувань. Як зазначила Євгенія Бєлорусець, різні спільноти мають право на мирне існування, а проблемні питання повинні вирішуватися за їх участю.

Читайте також: У Львові горів табір ромів: поліція відкрила справу

Організатори назвали акцію "Синдром того, хто вижив". Особливість цього синдрому полягає в тому, що людина відчуває інтенсивну провину, пов’язану з самим фактом свого існування.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на суботу, 21 квітня активісти праворадикальної організації C14 розігнали табір ромів на Лисій горі в Голосіївському районі Києва, спалили 15 наметів.

Наразі поліція Києва проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-