У Києві замість скандальної забудови на Малишка планують посадити сквер

У Києві замість скандальної забудови на Малишка планують посадити сквер

Укрінформ
У Києві зупинено незаконне будівництво багатоповерхового будинку на вулиці Малишка, 9, і заплановано створити на цій території сквер.

Про це заявив депутат Київради Олесь Маляревич, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

“Силами Департаменту благоустрою Києва почали демонтаж будівельного паркану за адресою: вулиця Малишка, 9. Наразі демонтаж триває”, - підкреслив він.

За словами Маляревича, на засіданні постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування було підтримано проект рішення щодо розірвання договору оренди земельної ділянки, наданої у 2005 та подовженого у 2010 році. Також проектом рішення пропонується створити на даній території сквер, зазначив депутат. 

За його словами, у четвер, 17 травня, проект рішення буде розглянуто на сесії Київради як невідкладний. "Впевнений, що його підтримають депутати і вже цієї осені разом розпочнемо створення скверу», - наголосив Маляревич.

Читайте також: Мінрегіон запроваджує "жовті лінії" обмеження забудов для безпеки громадян

Як повідомлялося, у січні цього року мер столиці Віталій Кличко доручив призупинити будівельні роботи на вулиці Малишка, а також звернувся до забудовника надати всю необхідну документацію на будівництво. Він також звернувся до контролюючих органів та прокуратури міста з вимогою перевірити законність початку будівельних робіт. Зокрема, встановлення будівельного паркану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-