У столиці пройдуть лекції для жінок, які хочуть започаткувати власну справу

У столиці пройдуть лекції для жінок, які хочуть започаткувати власну справу

Укрінформ
У Києві 19 травня стартує цикл безкоштовних інформаційно-мотиваційних заходів для жінок, які хочуть започаткувати власну справу «Успіх кожної жінки: розпочни свій бізнес вже сьогодні!».

Про це під час прес-конференції поінформувала начальник відділу профорієнтації та профнавчання Київського міського центру зайнятості Інна М'якота, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Київський міський центр зайнятості долучився до ініціативи "Жіночої ліги" і підтримує його. На сьогодні в службі зайнятості перебуває майже 60% жінок, які втратили роботу, але які готові й надалі працювати", - сказала М'якота. 

За її словами, служба зайнятості щорічно підтримує підприємницькі ініціативи жінок. 

"Кожна жінка, яка звертається до служби зайнятості, може отримати індивідуальні проінформаційні, профконсультаційні послуги, отримати послуги як відкрити власну справу та написати бізнес-план. Також можна пройти курси за направленням служби зайнятості з основ підприємницької діяльності", - зауважила вона.

Водночас у службі зайнятості підкреслили, що цього року для підтримки підприємницької ініціативи жінок виплачено одноразову допомогу на суму майже 250 тисяч гривень. 

Цей проект реалізується громадською організацією "Жіноча ліга" для широкого залучення жінок до здійснення підприємницької діяльності та запровадження експертного консультування тих жінок, які бажають розпочати власний бізнес. 

Як повідомила голова наглядової ради ГО "Жіноча ліга" Наталія Зубрицька, у рамках 4 лекцій-практикумів жінки зможуть отримати більше знань та практичних навичок щодо створення і ведення власного бізнесу.  

Зокрема, у якості спікерів заходів виступлять кияни, які досягли значного успіху у підприємництві, які на прикладі свого власного шляху в бізнесі дадуть відповіді на запитання щодо історії успіху проекту, шляхів обрання та перевірки життєздатної бізнес-ідеї, шляхів вибору цільової аудиторії, бізнес-плану і стратегічного планування фінансів, побудови команди як основи успішного бізнес-проекту.

"У цю суботу, 19 травня стартує наш перший соціальний проект. Він складається із циклу інформаційно-мотиваційних лекцій, які пройдуть протягом травня-червня цього року для жінок, які хочуть започаткувати власний бізнес. Ми переконані, що цей проект допоможе поліпшити соціально-економічне становище не тільки окремих жінок та їх сімей, а й матиме позитивний вплив на економіку міста і України загалом", - сказала Зубрицька.

Читайте також: Служба зайнятості провела в Артеці "ярмарок професій"

Як повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Андрій Мельничук, Київ посідає перше місце за кількістю зареєстрованих фізичних осіб-підприємців - платників податків. 

"Я переконаний, що відкриття власної справи і реалізація підприємницького потенціалу киянок позитивно сприятиме підвищенню ділової активності столиці", - сказав Мельничук. 

Лекції-практикуми відбуватимуться:

19 травня об 11:00 та 2 червня об 11:00 - у Голосіївській РДА (проспект Голосіївський, 42);

16 червня о 15:00 та 30 червня об 11:00 - у Колонній залі КМДА (вулиця Хрещатик, 36, 2-й поверх).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-