“Розумний” тролейбус у Києві рахуватиме “зайців” та забезпечить клімат-контроль

“Розумний” тролейбус у Києві рахуватиме “зайців” та забезпечить клімат-контроль

Укрінформ
У столиці проходить тестування «розумного» тролейбуса з новітнім обладнанням, яке допоможе зробити пересування максимально комфортним і безпечним для пасажирів.

Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, передає прес-служба КМДА.

"Тролейбус оснащений камерами відеоспостереження, які забезпечують підрахунок пасажирів та контроль поточної ситуації на дорозі. Для більшого комфорту під час поїздки в салоні встановлена система, яка контролює температуру. Вся інформація передається в онлайн-режимі до міського Дата-центру. Водій має можливість зв’язуватися з диспетчером, коли це необхідно. Зараз ми тестуємо «розумний» тролейбус на маршруті № 18 і зможемо зробити висновки вже протягом місяця", – розповів Назаров.

Читайте також: У Кличка назвали об’єктивні причини підвищення вартості проїзду

Згодом схожими системами обладнають увесь транспорт у місті.

«Звичайно, у нас є плани після цього запустити в тиражування цю систему на решту громадського наземного транспорту», – додав він.

Окрім цього, з метою модернізації міста найближчим часом планується впровадження таких smart-технологій: введення єдиного електронного квитка для проїзду у громадському транспорті; встановлення smart-зупинок і smart-дерев, за допомогою яких можна підзарядити гаджети та скористатися безкоштовним Wi-Fi.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада вкладає значні кошти в закупівлю нового громадського транспорту.

“За останніх два роки було закуплено 100 нових сучасних автобусів, 17 тролейбусів і 45 трамваїв зі 100% низькою підлогою, кондиціонерами, Wi-Fi. Модернізовано 15 вагонів метрополітену. Ми і надалі робитимемо все, щоб і громадський транспорт, і дороги в Києві відповідали європейському рівню”, – сказав Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-