Kyiv Lights Festival: основний конкурс 3D-відеомаппінгу пройде на Поштовій

Kyiv Lights Festival: основний конкурс 3D-відеомаппінгу пройде на Поштовій

Укрінформ
У міжнародному конкурсі віджеїнгу другого міжнародного фестивалю світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF), що відбудеться 18 - 20 травня, візьмуть участь 29 конкурсантів з 12 країн, включно з Україною.

Про це Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

"Заявки подали віджеї з Аргентини, Бразилії, Великої Британії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Польщі, Росії, Румунії, Чехії та Чилі. Конкурс віджеїнгу відбудеться 18 та 19 травня у павільйоні 13 Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ). Він пройде у форматі VJ battle (під час якого два віджеї демонструють свою майстерність у медіа-мистецтві)", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, конкурс проводиться спільно з Carbon Community та Українською асоціацією віджеїв VJUA. Учасників конкурсу оцінюватиме міжнародне журі у складі провідних експертів в галузі медіа-арту. Це Рікардо Кансадо (Ricardo Cancado), відомий як VJ Eletroiman, багаторазовий переможець конкурсів віджеїнгу по всьому світу; Нікулін Барандун (Niculin Barandun), швейцарський медіахудожник, організатор та член журі багатьох європейських фестивалів віджеїнгу; Володимир Гуліч, митець та художник, учасник творчої групи ArtZebs, що стала переможцем відеофоруму Live Mapping Contest 2017 в Амстердамі та фіналістом Berlin Light Festival 2017; Ярослав Костенко, відомий як VJ Yarkus, український медіамитець, переможець торішнього конкурсу віджеїнгу KLF; Сімона Ноера (Simona Noera), відома як m0rf [von Kinocirkus], італійський віджей, співкерівник платформи KinocirKus, організатор зустрічей VJ спільноти у Празі.

Читайте також: Фан-зона Євробачення в "Олівці" працює без перерви на вікенд

Призовий фонд конкурсу віджеїнгу - 13 000 грн за перше місце та заохочувальні призи (продукти професійного програмного забезпечення) як винагороди для другого та третього місця.

Під час KLF 2018 також демонструватимуться роботи переможців конкурсу світлових інсталяцій Kyiv Lights Art Prize. Світлові інсталяції будуть розташовані на чотирьох локаціях в центрі Києва: Андріївський узвіз, майданчик біля Національного музею історії України, сквер біля пам'ятника Петру Сагайдачному та вулиця Сагайдачного.

Основний конкурс 3D-відеомаппінгу, як і торік, пройде на Поштовій площі, де роботи конкурсантів будуть проектуватися на будівлю Річкового порту. Склад учасників буде оголошений незабаром.

Kyiv Lights Festival проходитиме за участю компанії "Київстар" уже вдруге. У травні 2017 року організатори разом із медіахудожниками з усього світу вже змінювали архітектурне обличчя столиці, охопивши сім локацій: Поштову, Михайлівську та Контрактову площі, Андріївський узвіз, парк Кіото, ЦУМ та Пішохідний міст. KLF відвідали понад 200 тисяч мешканців і гостей столиці, сам фестиваль став наймасштабнішою безкоштовною арт-подією 2017-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-